ناهید یا همان زهره دومین سیاره بعد از خورشید است اگر اطلاعات بیشتری از ناهید می خواهید پیشنهاد می کنم تا پست سیاره زهره را بخوانید. عبور یک سیاره از مقابل قرص خورشید را گذر می گویند که یکی از پدیده های نجومی کمیاب و نادر است. از نظر ناظر زمینی فقط دو سیاره ناهید و عطارد از مقابل خورشید می گذرند٬ زیرا این دو سیاره تنها میان خورشید و زمین قرار گرفته اند. سیاره عطارد به طور متوسط ۱۳ بار در یک قرن از مقابل خورشید عبور می کند در حالیکه سیاره ناهید تنها دو بار در یک قرن از مقابل خورشید عبور می کند. آخرین گذر ناهید هشت سال پیش یعنی در سال ۱۳۸۳ (۲۰۰۴) اتفاق افتاد و گذر بعدی دو روز دیگر یعنی در تاریخ (۲۰۱۲ June 5-6)٬ ۱۶ و ۱۷ خرداد ۱۳۹۱ روی خواهد. تمام مراحل گذر در غرب اقیانوس آرام٬ آسیای شرقی٬ و شرق استرالیا قابل روئیت خواهد بود.
در ادامه مطلب با دنوج همراه شوید.
برای مشاهده گذر زهره باید از عینک مخصوص استفاده کرد و باید توجه داشته باشید که هرگز نباید با چشم غیر مسلح این پدیده را مشاهده کرد زیرا باعث کوری خورشیدی موقت و یا دایم می شود.اما مشاهده با رایانه دیگر این معایب را برطرف می کند.
گروهی متشکل از چندین کشور پروژه ای با نام گرولیا (Gloria) را ترتیب داده اند که در این روز مهم نجومی گذر ناهید را بصورت زنده پخش می کنند. برای مشاهده این پدیده نجومی در روزهای سه شنبه و چهارشنبه به دنوج بیایید و شاهد این پدیده نادر باشید. راستی این شبکه از یوتویوب پخش می شود و نیاز به تدابیری برای مشاهده آن می باشید.
دانلود ویدئو (با حجم ۲ مگابایت)
سوال علمی دارید؟ پرسش علمی خود را مطرح کنید و علم خود را افزایش دهید.