نورپردازی در عکاسی یکی از مهمترین عناصر برای موفقیت هر عکسی به شمار می رود. چه یک منظره بزرگ باشد یا اینکه یک پرتره خودمانی، نور می تواند باعث موفقیت یا شکست یک عکس شود. روشنایی چیزی است که همیشه باید در زمان عکاسی به آن توجه داشت. پس شناخت انوع نور ها و اینکه چگونه از هر کدام استفاده کنیم بسیار مهم است. در این مطلب از دنوج شما را با ۶ نوع نورپردازی مهم در عکاسی آشنا می کنیم.
نورپردازی از جلو Front Lighting
نوری که از پشت سر عکاس با زاویه ۹۰ درجه به موضوع می تابد در نگاه اول ممکن است مناسب بنظر برسد, اما این نوع نور می تواند یک چالش برای عکاس باشد. زیرا هیچ سایه ای در اطراف جسم ایجاد نمی شود و باعث می شود تا جسم به صورت یک جسم دو بعدی دیده شود.عکاس هایی هستند که برای ایجاد آثاری متفاوت از این نوع نورپردازی استفاده می کنند. عکسی که حاصل این نوع نور پردازی باشد دارای کمترین عمق خواهد بود.

نورپردازی از پشت Back Lighting
اکثر افراد زمانی که نور خورشید از جلو به دوربین می تابد نگران خراب شدن عکسشان می شوند. اما ما به شما می خواهیم بگوییم که نگران نباشید زیرا برخی اوقات با استفاده از همین خاصیت (ضد نور) می توان تصاویر شگرفی را ثبت کرد.

نور پردازی کناری (جانبی) Side lighting
زمانی که نور از سمت راست یا چپ به موضوع ما بتابد Side lighting اتفاق می افتد. نور کناری باعث می شود تا بافت ها و فرم کلی اشیاء برخلاف نورپردازی از پشت، اهمیت بیشتری پیدا کنند. این نوع نورپردازی به ما کمک می کند تا به اجسام عمق و شکل دهیم.
نور منعکس شده Reflected Light
نور منعکس شده (نور بازتاب شده) نوعی نور غیر مستقیم محسوب می شود، نور نرمی که اغلب از سطحی به سطح دیگر منعکس می شود. این نوع نور به طور معمول در محیط هایی که فضای کمتری وجود دارد مانند اتاق، کوچه های تنگ و دره های باریک و عمیق ایجاد می شود.از نور منعکس شده می توانید برای برجسته کردن بافت ها و رنگ ها استفاده کنید.
نور ملایم (تلطیف شده) Diffused Light
نور ملایم بسیار نرم و نوری غیر مستقیم است. این نوع نور برای همه ژانرهای عکاسی خوب است زیرا سایه هاو کنتراست های سخت را کم می کند. اگر در یک روز ابری به سر می برید یا اینکه در استودیو منبع نور نرم (soft box) دارید، می توانید از نور ملایم موجود برای روشن کردن سطح سوژه خود به طور مساوی بهره بگیرید.
نور پردازی نقطه ای Spot Lighting
نورپردازی نقطه ای زمانی است که منبع نور بخش خاصی از تصویر شما را روشن می کند. این نور پردازی تصویر شما را رویایی می کند و کمک می کند تا نقطه کانونی عکس شما جداسازی شود. نور پردازی نقطه ای می تواند کنتراست بسیار خوی به عکس بدهد.
منبع (+)
سوال علمی دارید؟ پرسش علمی خود را مطرح کنید و علم خود را افزایش دهید.
سلام آقا سعید
سایتتون خیلی مفیده
من از وی پی پارسی اومدم
قالبشم قشتگه
ممنون
امیر خان از شما متشکرم
عالی بود