سیاره زهره

سیاره زهره

سیاره زهره (ناهید)

سیاره زهره یا همان ناهید ( الهه زیبایی یا ناهید) یکی از سیارات اسرار آمیز منظومه شمسی است زیرا هنوز اطلاعات ما از این سیاره بسیار کم می باشد.بعد از خورشید ٬ ماه و برخی از ستاره های دنباله دار ٬ زهره پرنورترین جرم در آسمان شب می باشد از نشانه های این درخشش هم می توان به سایه انداختن اشیاء و هم به روئیت کردن این سیاره در روز اشاره کرد.

سیاره زهره از هر سیاره دیگری به زمین نزدیکتر می شود و فاصله آن تا زمین به ۴۲ میلیون کیلومتر هم میرسد.دوره هلالی زهره ۵۸۴ روز زمینی می باشد که در نیمی از این مدت ٬ زهره پیش از خورشید طلوع و در نیمی دیگر بعد از آن غروب می کند. بزرگترین فاصله زاویه ای میان زهره و خورشید در حدود ۴۶ درجه است و با یک سری محاسبات به این نتیجه می رسیم که این سیاره حداکثر سه ساعت بعد (یا قبل) از خورشید غروب(یا طلوع) می کند.

در اوت سال ۱۹۶۲ میلادی سفینه مارینر ۲ پرتاب و در دسامبر همان سال از فاصله ۳۵۰۰۰ کیلومتری زهره عبور کرد مشاهدات این سفینه نشان داد که زهره را ابرهای سفید رنگ مایل به زردی به صورت کامل پوشانده است و نمی توان سطح جامد سیاره را دید اما دانشمندان تسلیم نشدند و در فوریه سال ۱۹۷۴ سفینه مارینر۱۰ از ارتفاعی کمتر از ۶۵۰۰ کیلومتر٬ زهره را مورد برسسی قرار داد و معلوم شد که این ابرها حرکتی منطقه ای دارند و با سرعتی بیش از ۲۴۰ کیلومتر در ساعت سیاره را دور می زنند.در سال های بعد چندین کاوشگر وارد جو زهره شدند و توانستند عکس ها و اطلاعات بیشتری را از جو این سیاره به دست ما برسانند برخی از این اطلاعات به شرح زیر می باشند:

  1.   فشار جو ۹۰ تا ۹۲ برابری فشار جو زمین
  2. دمای سطحی ۴۱۰ یا ۴۸۵ درجه سانتی گراد
  3. وجود سنگ های پراکنده با قطر های ۳۰ تا ۴۰ سانتی متری در سراسر سطح سیاره
  4. وجود اتشفشان های متعدد
  5. شکستگی و گسل های گسترده ای بر سطح سیاره

و اطلاعات دیگری که فکر می کنم بیان آنها موجب آزرده خاطری شما می شود پس همینجا این پست را تمام می کنیم. در پست بعد به زمین خودمان سری می زنیم.

سوال علمی دارید؟ پرسش علمی خود را مطرح کنید و علم خود را افزایش دهید.

نوشته مرتبط

1 دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید