یکی از معروفترین دانشمندان مسلمان ایرانی٬ ابوعلی سینا یا ابن سینا ملقب به شرف الملک و شیخ الرئیس بوده است. این داشمند بزرگ هم فیلسوف و پزشک٬ و هم ریاضیدان و منجم بود. او در یکی از توابع بخارا به دنیا آمد٬ به گفته خودش در سن هجده سالگی از مطالعه تمام علوم فارغ شد و از آنجا به بعد چیزی بر او مکشوف نشد.در سن بیست و دوسالگی پدرش را از دست داد.
ابوعلی سینا در خوارزم با ابوریحان بیرونی و ابوسهل مسیحی و ابوذر عراقی ارتباط داشت. از شاگردان معروفش٬ علاوه بر ابوعبید٬ ابوالحسن بهمینار٬ ابن مرزبان٬ ابن زیله و معصومی را می توان نام برد از تیز هوشی او حکایت های زیادی نقل کرده اند.ابو علی سینا در شرق به عنوان فیلسوف و در غرب به عنوان پزشک شهرت داشته است.شهرت جهانی او٬ جامعیت و نظریه های علمی ماندگار در حوزه علوم مختلف مخصوصا فلسفه٬ طب و علوم تربیتی است.اولین کسی در اسلام است که کتب جامع و منظم در فلسفه نوشته و کتاب شفای او در حکم یک دایره المعارف فلسفی است. از دیگر آثار او دانشنامه علائی و مبدا و معاد را می توان نام برد. در پزشکی کتاب قانون او در اروپا شهرت بسزا یافت.وی در ریاضیات و نجوم نیز دست داشت و بیش از ۱۲۰ کتاب و رساله را به او نسبت داده اند که بیشتر آنها به زبان عربی می باشند.اشعار عربی و فارسی متعددی را نیز به وی نسبت داده اند.
ابو علی سینا پنج اصل را در تربیت مهم می داند : ایمان ٬ اخلاق خوب٬ تندرستی٬ سواد٬ هنر و پیشه.به عقیده وی کودک را باید از شش سالگی به مکتب فرستاد و در ضمن آموزش ٬ از ورزش که برای سلامت بدن لازم است و نیز از آموختن فن و شغل که برای امرار معاش ضروری است٬ نباید غافل شد.
آرامگاه ابوعلی سینا در شهر همدان قرار دارد که همزمان با جشنهای بزرگداشت هزاره او در سال ۱۳۳۰ هجری شمسی در محل مقبره قدیم وی بنا شد.
سوال علمی دارید؟ پرسش علمی خود را مطرح کنید و علم خود را افزایش دهید.